Förskollärare, Kronans förskola

Ale kommun · Utbildning · 28 okt

Om jobbet

Vi vill att du som söker har förskollärarexamen och du får gärna vara pedagogista och/eller ateljerista. Du är engagerad och drivande, samt har förskolans styrdokument i fokus. Du vill skapa en förskola som är stimulerande och inspirerande där grunden för barnets naturliga upptäckarglädje, vetgirighet och nyfikenhet. Du ska se miljöns betydelse för lärandet och tillåta dig att inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet, frågor och hypoteser. Du är flexibel, tycker om utmaningar, gillar att vara med och påverka. Du trivs med att samarbeta och bidrar till att arbetsglädje präglar verksamheten och sätter barnen i centrum. Eftersom vi använder oss av diverse IT-hjälpmedel, bl a lärplattor och smartboard, som en del av vår pedagogiska dokumentation ska du kunna använda dig av IKT i vardagen. Vi vill också att du ska ha en organisatorisk förmåga och kunna ta beslut där barnets bästa alltid är i fokus. Vi erbjuder en utvecklingsinriktad arbetsmiljö och hos oss får du möjlighet att prova dina pedagogiska idéer och tankar. Stämmer detta in på dig? Ja, då är du välkommen att söka tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: - Är legitimerad förskollärare. - Vill vara med och bygga upp och utveckla en förskola där barns lärande står i fokus. - Tycker att det är spännande att arbeta i en verksamhet där vi tar gemensamt ansvar för alla barn från 1-12 år. - Vill vara med och tillsammans med dina kollegor skapa en förskola som ligger i framkant när det gäller forskning och pedagogik. - Kan planera för verksamhetens förutsättningar, organisation, struktur och innehåll. - Kan dokumentera och följa upp barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt och analysera resultaten. - Kan integrera läroplanens mål i verksamheten så att barns förmågor och kunnande utvecklas. - Har ett stort engagemang och god samarbetsförmåga med barn, föräldrar, kollegor och förskolechef. - Vill medverka till att driva normkreativ utveckling på förskolan. Vi erbjuder dig: - Möjligheten att, tillsammans med barn, kollegor och förskolechef skapa en spännande verksamhet i nya lokaler. - Kompetenta och engagerade kollegor och ett gott arbetsklimat. - Ett spännande och pedagogiskt utmanande arbetssätt. - En positiv förskolechef som har det pedagogiska uppdraget i fokus. - Tillgång till utvecklingsenhet. - Arbetskläder. - Friskvårdssubvention. - Subventionerad lunch. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Intervjuer kommer att påbörjas under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Ale
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Ring Gun Åberg, 0303-33 00 16, 0721-95 67 33

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

28 okt

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 29 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 medarbetare som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Trygga och nyfikna barn som tar sig an livet med lust och energi, det är målet för alla oss som jobbar inom förskolan i Ale kommun. Vi behöver dig som delar vår syn på det kompetenta barnet och dess lärande. Alla barn har olika förutsättningar och arbetslaget jobbar så att förskolan möter barnens behov. I våra förskolor är du medforskare - du är med och upptäcker världen i stort och smått tillsammans med barnen. Ny skola i Älvängen - Kronan. Kronan kommer att innehålla en förskola med fem hemvister, en särskola och en F-6-skola. Vi har visionen att tillsammans skapa en verksamhet där "alla barn är allas barn". Vi ser oss som en pedagogisk spjutspets i Ale kommun där vi ska ge våra barn och elever lust att lära mer. Vill du vara med och skapa något nytt? Ligga i framkant pedagogiskt med bra kollegor? Ja, då är du välkommen att söka tjänsten som förskollärare på Kronans förskola! För mer information: http://www.ale.se Sök Kronaskolan.

Hemsida
http://ale.se/