Förskolechef

Om jobbet

Som förskolechef har du ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor utifrån kommunens chefs-och ledardefinition. Med ett tydligt, tryggt och modigt ledarskap leder och driver du verksamheten utifrån en gemensam riktning - utbildning i Ale kommun - där förskolan är det första steget. Det gör du genom att du är väl grundad i förskolans styrdokument, teorier om kunskap och lärande samt din förmåga att utveckla verksamheten utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt genom ett tydligt systematiskt kvalitetsarbete. Du har en aktiv roll i att driva och utveckla förskolans arbetsformer tillsammans med pedagogerna så att barnens aktiva inflytande gynnas och att förskolans lärandemiljö utformas så att barnens utveckling och lärande utmanas och stimuleras på bästa sätt. Ett stort fokus för dig som arbetar som förskolechef i Ale kommun är att tillsammans med övriga kollegor i förskolechefs- och rektorsgruppen våga utmana och utveckla det pedagogiska ledarskapet utifrån framgångsfaktorer i aktuell forskning. Du kommer att leda en enhet bestående av 2-3 förskolor med ca 10 avdelningar. Vi arbetar just nu med en organisationsöversyn för att skapa en större likvärdighet i uppdragen så vilken enhet det blir är i dagsläget inte klart.

Kvalifikationer
Vi söker dig med ett stort intresse för att utveckla verksamheten med barnens bästa i fokus där deras erfarenheter och intressen utgör grunden. Du har högskoleutbildning inom förskolans eller skolans verksamhet eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt erfarenhet inom området. Erfarenhet som chef är meriterande men inget krav. Genomförd rektorsutbildning är önskvärt men inget krav.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Bente Törnqvist, 0303-33 04 48

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 dec

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Ales förskolor Trygga och nyfikna barn som tar sig an livet med lust och energi, det är målet för alla oss som arbetar inom förskolan i Ale kommun. Vi behöver dig som vill vara med och driva verksamheten utifrån en gemensam riktning - utbildning i Ale kommun - där förskolan är det första steget. Ale kommun växer och vi står inför ett spännande utvecklingsarbete både gällande förskolans utbildningsuppdrag men också att säkerställa att alla barn får plats genom exempelvis nybyggnation.

Hemsida
http://ale.se/