Flyktingsekreterare

Om jobbet

Arbetet som flyktingsekreterare innebär handläggning av flyktingärenden, avseende mottagning av nyanlända med olika familjekonstellationer. Du ska handlägga försörjningsstöd som kan förekomma inom ramen för etableringslagstiftningen och arbeta med råd- och stödsamtal. I samband med mottagandet ska du, tillsammans med aktuella aktörer, ordna bostad, SFI, skola, barnomsorg och förmedla andra viktiga kontakter som är nödvändiga för att vardagen ska fungera.

Kvalifikationer
-Socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning som bedöms likvärdig. -Intresse och kunskap av integrationsarbete. -Kunskap om aktuella lagstiftningar i arbetet. -Stor samarbetsförmåga, flexibilitet och självständighet. -Engagemang. -Tidigare arbetat med flyktingar och gärna handläggning av försörjningsstöd i det så kallade "glappet".

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Julia Mårtensson, 0322-61 61 76

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. På Utbildningsförvaltningens Enhet för Mottagning och Introduktion, tillhörande Integrationsavdelningen, finns fem flyktingsekreterare och en Mottagningsassistent. Nästa år ska en av dessa gå på föräldraledighet och vi söker nu en föräldravikarie på minst 1 år. På avdelningen som stort arbetar också två flyktingpedagoger, en kurator, en administratör och en ekonomisekreterare.