Enhetschef LSS boenden, vik

Om jobbet

Vi söker en vikarierande enhetschef till ett föräldraledighetsvikariat. Arbetet innebär att ansvara för två LSS boenden, Fyrklövern och Klöverstigens boenden. I detta uppdrag får du möjlighet att coacha, vägleda och entusiasmera medarbetare enskilt och i grupp och verka för en god arbetsmiljö och ett gott arbetsklimat. Du har ett ansvar att enskilt, och tillsammans med dina andra enhetschefskollegor i verksamheten verka för en likvärdighet i kvalitet och innehåll inom verksamheten. I din ledarroll ingår rekrytering, bemanning, introduktion, lönesättning, målstyrning, utvärdering och utveckling. Förutom personal- och budgetansvar har du det övergripande ansvaret för att driva boendena kostnadseffektivt men samtidigt skapa en god kvalitet och service för våra brukare. Du ansvarar också för kontakten med godemän, förvaltare och andra företrädare med fokus på brukares behov. Enhetschefen ansvarar för schemaläggningen inom enheten som använder datasystemet Time Care. Genom att arbeta med kreativitet, uthållighet och att finna nya vägar att stimulera och stötta personalen, skapas det goda livet för brukarna. Du kommer att vara en förebild och leda enheten med öppenhet och respekt. Då frågorna du arbetar med ofta är känsliga krävs att du har ett professionellt förhållningssätt och är mycket trygg i dig själv och i din yrkesroll. För att få med dig medarbetare ser du vikten av delaktighet och tydlighet. Du har inrapporteringsansvar till vårt kvalitetsledningssystem för uppföljning. Du har verksamhetschefen för funktionshinder som din närmaste chef och ingår i en ledningsgrupp med tio andra enhetschefer inom verksamheten.

Kvalifikationer
Relevant högskoleutbildning inom området, samt att vi gärna ser erfarenhet från att ha arbetat med och verkställt LSS-beslut. Vi ser att du vill driva utvecklingen och är intresserad av att samverka för att nå goda resultat. Du är en tydlig och god kommunikatör som har lätt för att samarbeta samt är flexibel och ser möjligheter istället för hinder. Goda kunskaper om arbetstidsavtal och förståelse för effektiv schemaläggning inom Time Care är nödvändigt för att lyckas i uppdraget. Tjänsten kräver B-körkort. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Anna Karlsson Arndt, 0303-33 02 40

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Vi söker nu en enhetschef till funktionshinderområdet boende för att utveckla och arbeta med ständiga kvalitetsförbättringar inom området med våra brukare i fokus. Din arbetsplats är vårt nyrenoverade kontorshus i Älvängen bredvid repslagarmuséet. Du kommer att ingå i verksamheten funktionshinder som är en del av Sektor arbete, trygghet och omsorg och få uppbackning genom stödfunktioner inom framför allt personalområdet, ekonomi och IT.

Hemsida
http://ale.se/