Enhetschef inom funktionsnedsättning

Om jobbet

Vi söker en enhetschef för daglig verksamhet inom verksamhet Funktionsnedsättning. Ulricehamns sektor Välfärd befinner sig i en stark förändringsfas, vilket innebär att du som chef spelar en viktig roll. Verksamheten inom daglig verksamhet LSS och SoL är under utveckling för att anpassas och möta personer med differentierade behov. Målsättningen är att alla människor ska vara delaktiga i samhällslivet. Vi arbetar med daglig verksamhet på olika sätt genom att vi har basgrupper, företagsgrupper samt självständigt arbete. Vi söker nu dig som vill vara med och fortsätta driva detta förändrings- och utvecklingsarbete inom vår verksamhet. Enhetschefen är direkt underställd verksamhetschefen inom funktionsnedsättning och ingår i funktionsnedsättnings ledningsgrupp. Som enhetschef har du ansvar för personal och deras arbetsmiljö samt är delaktig i frågor som rör arbetsrätt. Du arbetar med samverkan såväl inom den egna organisationen, andra myndigheter likväl som privata aktörer. I uppdraget ingår en ekonomi i balans mot uppställda mål. Utifrån kommunens värdegrund medverkar du till att skapa värdighet och välbefinnande för de som behöver stöd och omsorg. Vidare ansvarar du för att verksamheten bedrivs utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer och utifrån brukarens behov i centrum och där kundens medverkan är central.

Kvalifikationer
Du som söker skall ha högskoleutbildning, ex. arbetsterapeut, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning eller med aktivitet, arbetet och sysselsättning för personer med funktionsnedsättning är meriterande. Du har goda kunskaper inom området kring arbetet och sysselsättning, men även kunskap om lagstiftningen LSS, SoL och HSL. Kunskap om ekonomi och arbetsrätt ses som meriterande. Du är självständig, strategisk och van att fatta beslut. Du har en helhetssyn, ett tydligt kundfokus och tycker om förändringsarbete. Vidare är du lyhörd, flexibel och handlingskraftig och du har en mycket god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Intervjuer sker löpande. Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran.
Jobbfakta
Ort
Ulricehamn
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Ann-Christin Efraimsson, 0321-596712

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om arbetsplatsen

Ulricehamn vid den vackra sjön Åsunden är en expansiv kommun i Boråsregionen, som med sitt strategiska läge är ett attraktivt val för företagsetableringar. Kommunen är också känd för sin entreprenörsanda, något som märks, inte minst, genom det stora antalet mindre företag. Ulricehamn erbjuder goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns bland annat Lassalyckan - kommunens idrotts- och rekreationsområde, golfbanor, alpint skidcenter, asfalterade banvallar, samt ett kallbadhus. Ulricehamns kommun består av 21 mindre orter och idag är vi drygt 23500 invånare, men vi vill gärna bli fler. Målet är satt till 25000 år 2020 så känn dig varmt välkommen! Verksamhet Funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (Lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar särskilt boende och daglig verksamhet samt personlig assistans. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning.