Enhetschef ekonomi

Om jobbet

Västfastigheter, Område Ekonomi, Kvalite och IT, enhet Ekonomi

Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer för Västra Götalandsregionens verksamheter. Vi bygger nytt, bygger om och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kultur- och utbildningssektorn. Vi är därmed en av Västsveriges största fastighetsförvaltare. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Vi söker dig som vill leda vår nybildade enhet ekonomi och vara med och utveckla Västfastigheters ekonomistyrning.

Som enhetschef är din huvuduppgift att leda, samordna och utveckla verksamheten. Du har personal- budget- och verksamhetsansvar och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs. Vid enheten arbetar 10 medarbetare. Du ingår i områdets ledningsgrupp.

Din enhets uppdrag är att stödja Västfastigheters chefer i ekonomistyrning. Det innebär arbete med budget, uppföljning, redovisning och internrevision / egenkontroll. Enheten har ett sammanhållande ansvar för ekonomifrågor och för att utveckla effektiva arbetssätt inom ekonomiområdet. Du kommer att driva och leda förbättringsarbeten inom ekonomi. Enheten är ny och du ges därför ett stort ansvar att tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten och definiera samarbetsrelationer. Som enhetschef Ekonomi bidrar du till god samverkan inom Västfastigheter och leda utvecklingen av ekonomistyrningen.

Enheten har medarbetare på olika orter runt om i Västra Götaland, vilket kräver en del resor.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har högskoleutbildning, minst 180 hp med ekonomiinriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du har några års erfarenhet från chefsroller med personalansvar. Du trivs och har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete.

Det är meriterande med erfarenheter av att leda förändringsarbete samt att bygga upp och utveckla ekonomistyrning. Ditt ledarskap präglas av handlingskraft, omtanke och mod. Du har förmåga att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare genom att utmana och inspirera, engagera, återkoppla och skapa delaktighet. Du är kommunikativ i ditt ledarskap och har förmåga att skapa närhet i en geografiskt spridd organisation. Du är drivande, resultat- och målinriktad.

Villkor

Vårt huvudkontor finns i Vänersborg men vi har även kontor i Borås, Skövde, Uddevalla och Göteborg/Mölndal. Placeringsort kan därför diskuteras.

Resor i tjänsten är vanligt eftersom Västfastigheter har verksamhet i hela Västra Götaland.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal
Jobbfakta
Kontakt

Ring Britt Olsson, 070-958 97 79

Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 jan

Om företaget