Enhetschef, Backaviks äldreboende

Ale kommun · Organisation & ledning · Sista dagen!

Om jobbet

Vi söker dig som, tillsammans med en enhetschefskollega, vill anta uppdraget att bibehålla och till och med öka både de boendes och personalens trivsel på Backavik. Du har ett stort engagemang för äldre människors välbefinnande och möjlighet till värdigt liv. Tillsammans med personalen på Backavik garanterar ni trivsel och välbefinnande. Enhetschef ansvarar för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö samt budget. Ni kommer att ingå i ledningsgruppen för verksamheten. I ledningsgruppen har vi dialog och tar beslut utifrån verksamhetsplan med mål och uppdrag, här förväntas engagemang och kollegialt stöd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har teoretisk kompetens motsvarande lägst examen från högskola inom socialt arbete eller motsvarande. Det är bra om du har yrkeserfarenhet som chef, helst inom verksamhetsområdet. Du behöver vara en person med struktur i både tanke och handling samt att du på ett engagerat sätt kan förmedla verksamheternas mål och uppdrag. Detta för att tillsammans med medarbetare tydliggöra kvaliteten i våra uppdrag och insatser. Enligt Ale kommuns ledardefinition ska en ledare vara tydlig, trygg och modig i sitt ledarskap. Som enhetschef inom särskilda boenden är det viktigt att du är en trygg ledare med empatisk förmåga. Som person är du självgående, initiativtagande och har hög integritet. Vi sätter stort värde i att du är prestigelös och har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Chefsrollen innebär att vara en handlingskraftig organisatör. Du ska vara tillgänglig och lyhörd för dina medarbetare och förmedla ett förtroende och stöd till medarbetare. Vi förväntar oss att du arbetar för att skapa ett gott arbetsklimat, en sund teamkänsla och bidrar till att utveckla verksamheten och medarbetarnas kompetens. Det är en fördel om du har såväl intresse som förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Ale
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Organisation & ledning
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt

Ring Ellinor Seth, 0303-33 07 55, 0704-32 07 55

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 29 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Backavik är ett vård- och omsorgsboende inom Ales äldreomsorg. På boendet finns 40 hyresgäster och drygt 50 personal. Backavik ligger centralt i Nödinge och är uppskattat för både sin inre och yttre miljö. Här finns både vinterträdgård och ett solrum. Backavik är en stor enhet som leds av två enhetschefer i ett delat ledarskap. Den ena enhetschefen kommer att gå i pension och den andra har fått ett nytt uppdrag på annan ort. Eftersom nuvarande enhetschefer går mot nya utmaningar inom kort, söker vi två enhetschefer till ett delat ledarskap för Backavik.

Hemsida
http://ale.se/