Customer Quality Engineer för projektanställning sökes!

Om jobbet

Nu söker vi en Customer Quality Engineer för projektanställning till vår kund inom Automotive. Som CQE blir du en viktig spelare i kvalitetsarbetet mellan kund och konsult, och arbetar efter 8D-metoder. Du kommer utgå från vår kunds kontor i Vårgårda med start omgående. Låter det intressant? Sök då redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en Customer Quality Engineer med start omgående för en projektanställning på minst 5 månader. Du kommer att ingå företagets kvalitetsteam och ansvarar för att styra kvalitetsfrågor, både internt och mot kund. Stor del av rollen kommer att omfatta arbete enligt 8D- samt Six Sigma metoder, där du kommer ha en viktig roll. Tjänsten är perfekt för dig med kunskaper i fältet som söker din nästa utmaning i karriären och vill vara med och påverka arbetet för att rädda liv!

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Tjänsten avser en projektanställning på 5 månader med chans till förlängning.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som Customer Quality Engineer kommer du agera som kundens representant i kvalitetsfrågor, reklamationsprocessen och uppfyllande av kundkrav. Du ska samtidigt vara företagets representant gentemot kunden i löpande kvalitetsfrågor. Du kommer att medverka vid internrevisioner, släppa produkter vid kundgodkännanden och ständigt arbeta med förbättringar.

Du kommer till exempel:
 • Styra reklamations- och regresshanteringsarbetet
 • Ansvara för beslut om kortsiktiga och långsiktiga åtgärder kring reklamationer
 • Uppföljning och avrapportering till kund av åtgärdslistorna
 • Uppdatera dig om kundernas kvalitetskrav och förmedla till organisationen
 • Stötta produktionen i problemlösning gällande kvalitetssystem och krav
En annan del av arbetet ligger i att du som CQE ansvarar för uppstart av 8D-team när kvalitetsärenden förekommer i samband med kundklagomål samt skapar 8D rapporter i kundernas portaler enligt deras krav och även i företagets egna system. Kunskaper inom 8D-metoden och Six Sigma är därför nödvändigt för att du ska lyckas i tjänsten.

Här får du möjlighet att arbeta hands-on med förbättringsprocesser och kvalité som räddar liv! En möjlighet för dig som har med dig tidigare erfarenheter av liknande arbeten!

Vi söker dig som
 • Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom en teknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Goda kunskaper och erfarenhet av arbete enligt 8D och Six Sigma. Har du arbetat med dessa verktyg inom Automotive är detta meriterande för tjänsten
 • Talar och skriver obehindrat i svenska och engelska då du kommer hantera kundkontakten både internt och externt
 • Meriterande om du har erfarenhet av projektledning, gärna inom fordonsbranschen men inget krav för att söka tjänsten
 • Kan starta omgående
Som person är du noggrann och har en förmåga att leda och slutföra projekt. Vidare är du kommunikativ och hanterar kundkontakter på ett föredömligt sätt. Du trivs i en projektledande roll och har en god struktur med förmågan att samordna flera pågående delprocesser samtidigt. Vidare ser vi att du som söker trivs i en dynamisk, projektbaserad arbetsmiljö då rollen ibland innebär hög arbetsbelastning.

Övrig information
 • START: Omgående
 • OMFATTNING: Heltid, 5 månaders projektanställning
 • PLACERING: Vårgårda
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln med annonsid i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
 • SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

37 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om företaget

Vår kund ligger i absolut framkant inom utveckling och produktion av aktiva och passiva säkerhetssystem för bilar, system som möjliggör framtidens självkörande bilar. Varje år räddar företagets produkter 30 000 liv och målet är att rädda 150 000 liv årligen. Kunden erbjuder en unik möjlighet att arbeta med spännande teknik i utmanande miljöer tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas. Kunden utvecklar airbags, bältessystem, inflators och specialprodukter. De har dessutom unika testmöjligheter med flera krockbanor.