Byggnadsinspektör

Om jobbet

Som byggnadsinspektör kommer du att arbeta med att leda samrådsmöten, skriva samrådsprotokoll och beslut, men också lämna råd och upplysningar till byggherrar, allmänhet, företag och politiker. Ale kommun tycker det är viktigt att jobba utåtriktat och med hög servicenivå. Du kommer att arbeta självständigt med ärenden, samt ingå i en arbetsgrupp som tillsammans ansvarar för hela kommunens bygglovsverksamhet. Du kommer att ha nytta av dina kunskaper i Plan- och bygglagen i det dagliga arbetet både i din rådgivande roll och som tillsynsmyndighet. Vi har en stor efterfrågan på våra tjänster och fattar årligen ca 1 000 beslut varav ca 300 är beslut om bygglov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad byggnadsingenjör/arkitekt eller har motsvarande utbildning/kompetens. Arbetet förutsätter vissa kunskaper i Plan- och bygglagstiftningen. Erfarenhet av byggnadsinspektion inom kommunal verksamhet eller arbete som kontrollansvarig är meriterande, liksom erfarenhet av konstruktion, byggteknik, projektering eller byggproduktion. Du har god samarbetsförmåga och hög serviceinriktning. Du är utvecklingsinriktad, pedagogisk, har god social kompetens och goda språkkunskaper i tal och skrift samt har lätt för att samarbeta i grupp. Grundläggande IT-kunskaper och B-körkort fordras.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Kontakt

Ring Bengt Wassenius, 0303-33 03 32

Publicerad

25 dagar sedan

Sista ansökningsdag

12 dec

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Din arbetsplats är på kommunhuset i Alafors, ca tre mil från Göteborg och fem mil från Trollhättan. Du kommer att ingå i verksamheten Plan och bygg som är en del av Sektor samhällsbyggnad, med uppdrag att säkerställa en god boende- och livsmiljö för kommunens invånare i ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi lämnar råd och upplysningar till allmänhet och företag, men är också tillsynsmyndighet inom våra verksamhetsområden. Övriga verksamhetsområden inom sektorn är Teknik, Fastighet och Miljö. Verksamheten Plan och bygg ansvarar också för kommunens GIS-arbete, primärkarta samt detaljplanering och översiktsplanering. Vi arbetar systematiskt med kvalitetsarbete genom bl a LEAN.

Hemsida
http://ale.se/