Bygglovhandläggare

Om jobbet

Du kommer handlägga bygglov, anmälningsärenden, förhandsbesked, strandskyddsdispenser samt utöva tillsyn enligt plan och bygglagen (PBL). En viktig del i arbetet är att ge råd och information till medborgare och byggföretag. Du fattar självständiga beslut i enlighet med gällande delegationsordning samt förbereder ärenden till Samhällsbyggnadsnämnden. Det är viktigt att du är intresserad av att samarbeta med dina kollegor och andra tjänstemän i kommunen samt av att ge en god medborgarservice. Här vill vi ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv, dina kollegor och mot sökande och medborgare. Som medarbetare är det viktigt att du bidrar till ett positivt arbetsklimat och till förvaltningens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning som arkitekt eller byggnadsingenjör, gärna med påbyggnadsutbildning som bygglovhandläggare. Det krävs att du har goda kunskaper i Plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen (PBF) samt Boverkets byggregler (BBR). Du behöver vara teamorienterad och hjälpsam, såväl mot kollegor som mot medborgare. Vidare behöver du vara självgående och kunna driva dina ärenden framåt självständigt samt ha förmåga att arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet även under stress. Du är en viktig länk i flera skeden under bygglovprövningen vilket kräver lyhördhet, flexibilitet och kreativitet. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och i skrift samt ha goda datakunskaper. Arbetet innebär en stor del administrativa uppgifter som kräver hög grad av noggrannhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort krävs. Urval sker löpande under annonseringstiden.

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde. I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Ulrika Samuelsson, 0322-61 63 12

Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om arbetsplatsen

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Samhällsbyggnadskontoret söker en bygglovhandläggare till bygglovavdelningen. Avdelningen består av stadsarkitekt, fyra bygglovhandläggare och tre inspektörer. Vi har ett nära samarbete med de administratörer som arbetar mot bygglov.