Affärsinriktad Certifieringsingenjör till SP!

Om jobbet

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut är en institutskoncern med ca 1 500 medarbetare, och ingår i RISE-gruppen. Vår vision är att vara en internationellt ledande innovationspartner. Vi skapar värde i samverkan och erbjuder kvalitet i hela innovationskedjan, vilket har stor betydelse för näringslivets konkurrenskraft och hållbara utveckling. SP är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i Universums senaste undersökning. Läs mer på www.sp.se. SP, Swedish ICT och Innventia går samman i RISE för att skapa en samlad institutssektor och bli en starkare innovationspartner för näringsliv och samhälle. Vid årsskiftet byter vi namn till RISE. Läs mer på www.ri.se/utveckling-av-rise.

SP Certifiering bedriver certifiering av ledningssystem, produkter och personer och ingår som en enhet i SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Vi är cirka 60 anställda på våra kontor i Borås, Karlskrona, Lund samt på flera andra orter. Du kommer att ingå i sektionen för ledningssystem vid huvudkontoret i Borås. Sektionen har ca 30 medarbetare.
Du kommer att arbeta med både proaktiv och reaktiv försäljning samt försäljningsrådgivning om revisionstjänster inom området ledningssystem. Våra kunder finns representerade inom alla branscher och certifierar sig mot olika standarder, vanligast inom områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Du ansvarar för säljprocessen i sin helhet, från kundkontakt, offerering och färdig orderbekräftelse till uppföljning av genomförd affär. Försäljningsverksamheten är styrd av flera internationella standarder och dokument, varpå förståelse för revisionstjänsten och certifieringsprocessen i sig är grundläggande. Arbetssättet kräver noggrannhet och påtaglig dokumentation.

Förutom en tät kundkontakt erbjuder tjänsten många interna kontaktytor, både inom den egna enheten samt tvärfunktionellt över hela SP-koncernens organisation.

Tjänsten medför resor inom Sverige, max. 20 övernattningar per år.
Vi söker dig med ingenjörsexamen eller liknande samt har erfarenhet från teknisk försäljning. Därtil behöver du ha grundläggande förståelse för ledningssystem, standardisering och revision. Vi värdesätter branscherfarenhet (gärna en bredd) där du arbetat inom områdena kvalitet, miljö eller arbetsmiljö.

God vana från hantering av affärssystem samt administrativ skicklighet och förmåga att arbeta strukturerat är ett måste för att nå framgång i tjänsten.

Vidare värdesätter vi att du är en god lagspelare samt att du hanterar alla kontaktytor på ett professionellt och serviceinriktat sätt.

SP erbjuder:

Ett stimulerande arbete där du får goda möjligheter att utveckla din personliga kompetens.

Tjänsterna är heltid med omgående start. Placeringsort Borås.

Rekryteringen genomförs i samarbete med Söder o Co.

Ansöker gör du via vår hemsida: www.soderco.se

Ansökningarna behandlas löpande så ansök gärna redan idag!

Sista ansökningsdag: 2016-12-04.

För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jessica Jönsson på tel: 0707-279099.
Jobbfakta
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget