ACCOUNTING MANAGER EUROPE

Om jobbet

Camfil Power Systems förstärker nu sin organisation med en Accounting Manager Europe med placering i Borås.

Tjänsten innebär
I rollen som Accounting Manager Europe ansvarar du för att driva arbetet med bolagets interna och externa finansiella redovisning framåt. Du ser till att arbetet utförs på ett högkvalitativt och effektivt sätt samt att resultat levereras i tid.

I detta ansvar ingår kund- och leverantörsreskontra samt månads- och årsbokslut. Till dina operationella arbetsuppgifter hör successiv vinstavräkning, balansräkning, rapportering till myndigheter, årliga rapporter, skatter, deklarationer etc. Du identifierar och tar fram finansiella rapporter på bolags- enhets- och projektnivå samt till koncernen.

Den operativa verksamheten består vidare av hantering av kund- och leverantörsreskontra, cashflowrapportering till moderbolaget samt momsredovisning inom ett antal länder i Europa. Verksamheten är projektstyrd varpå bolagets finansiella uppföljning sker i nära samarbete med projektledarna. I cashflowarbetet ingår förutom kravrutiner även valutasäkringar och bankgarantier.

Till din hjälp i det dagliga arbetet finns erfaren redovisningspersonal i Borås och Bremen. I rollen ingår också att initiera, och tillsammans med ledning, implementera ständiga förbättringar inom området redovisning. En viktig del i detta kontinuerliga förbättringsarbete är att skapa goda förutsättningar för delaktighet och engagemang hos redovisningsteamet. Du arbetar affärsmässigt med ett sunt helhets- och verksamhetstänk.

Rapportering sker till Finance Director Europe (placering Borås) som har personalansvaret för ekonomifunktionen.

Tjänsten kräver ett antal resor per år, främst till Bremen.

Koncernspråk är engelska.

Vi arbetar i IFS, Qlick View och AARO.

Din profil
Vi söker dig som har en högre akademisk examen inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Du har minst 5 års erfarenhet av självständigt, kvalificerat och drivande arbete inom området redovisning. Erfarenhet av revisionsarbete meriteras. Då tjänsten innefattar både operativt och strategiskt arbete är det viktigt att du har fördjupade praktiska kunskaper av ovan beskrivna arbetsuppgifter. Du har dessutom vana av att arbeta i en större internationell koncern samt behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift
(kunskaper i tyska meriteras).

För att trivas hos oss tror vi att du har ett högt engagemang och att du brinner för att arbeta både strategiskt och operativt med redovisning. Du är analytisk samt har ett framtids- och problemlösningsorienterat förhållningssätt. Som person har du hög integritet, är lyhörd samt har lätt för att både samarbeta och kommunicera med flertalet kontaktytor.

Vi erbjuder
Dig en nyckelroll där du får ett stort ansvar samt möjlighet att arbeta i ett framtidsorienterat bolag med god företagskultur.

Rekryteringen genomförs i samarbete med Söder & Co.
Ansöker gör du via hemsida: www.soderco.se

Ansökningar behandlas löpande så ansök gärna redan idag!
Sista ansökningsdag: 2016-10-27


För frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringsansvarig Ann Börjesson på tel. 070-76 44 899.

Fackliga företrädare för Unionen: Lars Lornell, lars.lornell@camfil.com och för Sveriges Ingenjörer: Richard Ringström, richard.ringström@camfil.com
Jobbfakta
Ort
Borås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Kontakt

Ring Ann Börjesson, +46707644899

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om företaget

Camfil är världsledande på renluftslösningar och har mer än 50 års erfarenhet i branschen. Våra system skyddar människor, processer och miljö. Det bidrar till bättre hälsa, ökad produktivitet och minskad energiförbrukning. Camfil har 26 fabriker, sex forsknings- och utvecklingscenter och lokala säljkontor världen över som tillhandahåller service och hjälp för våra kunder. Camfilkoncernen har huvudkontor i Stockholm. Gruppen har ca 3800 anställda och en omsättning på mer än 6 miljarder kronor. Camfil Power Systems (CPS), är ett expansivt nischföretag med enheter i Borås, Bremen, Tyskland, Laval, Kanada och Gurgaon, Indien. Vi marknadsför och tillverkar luftintag & ljuddämpningssystem för i huvudsak gasturbiner och kompressorer på en global marknad. Vi är för närvarande ca 60 anställda i Borås. Läs mer om företaget på www.camfil.com