1:e socialsekreterare till barn och unga

Om jobbet

Barn och unga söker 1:e socialsekreterare till mottaget/utredning samt till familjehem/familjerätt. Din kunskap och erfarenhet är förutsättningen för ett lyckat arbete inom enheten. Du vill fokusera på socialt arbete där mötet med individen och samarbetet med andra aktörer i samhället är centralt i tjänsten. Du skall arbetsleda och metodhandleda en grupp på fyra socialsekreterare. Genom ett rullande schema kommer ni att ta emot nya ärenden var tredje vecka för att få utrymme att fokusera på barnen och deras familjer. Som nyanställd får du en individuellt anpassad introduktion, där en av våra erfarna socialsekreterare ansvarar för att stödja dig på din väg in i Ale kommun. Vi jobbar i centrala Nödinge, 15 minuter med pendeltåget från Göteborgs centralstation.

Kvalifikationer
Du är socionom med gedigen erfarenhet av arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Det är önskvärt med erfarenhet av arbete med familjehem och familjerätt. Du har goda kunskaper i lagstiftning samt BBIC. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift - andra språk är meriterande. Dessutom är du riktigt bra på att vårda och bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra. Du har B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Ale
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Dawid Gutman, 0704-32 09 06

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 nov

Om arbetsplatsen

Ale kommun med 29 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år. Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Nu skapar vi en bra socialtjänst med ett helt nytt arbetssätt för socialt arbete. Vi vet vilka kompetenser vi behöver för att komma vidare och söker dig som klarar jobbet med fokus på Ales invånare. Vår uppgift på individ- och familjeomsorgen är att ge den hjälp som faktiskt ger effekt för Aleborna genom att använda resurserna smart. På enheten för barn och unga ger vi tid för möten med dem vi är till för - barn och unga mellan 0 och 20 år och deras familjer. Vi har tre 1:e socialsekreterare som samarbetar med var sin grupp på fyra utredare. Här jobbar också en socialadministratör som avlastar socialsekreterarna med dokumentation och andra administrativa uppgifter. Allt arbete skall ske utifrån BBIC. Kommunen har permanent BBIC-licens. Vi använder Treserva uppdaterat enligt nya BBIC.

Hemsida
http://ale.se/